zaterdag 31 december 2011

Dag aan dag

De laatste dag van dit jaar. Een avond om terug te kijken, en ook om vooruit te kijken.
Mijn oma, Groningse, bakte elke oudejaarsdag 'kniepertjes'. Met een gietijzeren wafelijzer. Mijn moeder zette die traditie voort, en vandaag heb ik de rol opgepakt en het jaar afgesloten met platte en opgerolde wafeltjes. Met oma's recept! En ze zijn lekker!


De platte wafeltjes staan symbolisch voor het oude jaar. Het jaar is uitgerold, open en zichtbaar hoe het jaar gelopen is. Alle dingen zijn bekend.
De opgerolde wafeltjes staan symbolisch voor het nieuwe jaar. Het jaar is nog opgerold, dicht en niet zichtbaar wat er in zit. Alle dingen die komen gaan, zijn onbekend.Dag aan dag heeft God ons gedragen het afgelopen jaar. Bij mooie gebeurtenissen, bij spannende dingen. Toen Renske haar basisschooljaren afsloot. Toen Michael met gierende banden werd weggereden naar het ziekenhuis. Hij was er bij toen Menno z'n medicatie kreeg. Toen ik het hoofd moest bieden aan al die gebeurtenissen. Hij gaf ons gezondheid, liefde voor elkaar, een baan, en moed om elke dag met een schone lei te beginnen. We zijn daar dankbaar voor!

Ook in 2012 zal Hij bij ons zijn. Wat er ook gaat gebeuren. Daar vertrouwen we op.
We leggen onze hand in Zijn hand, en gaan vol vertrouwen op reis naar de toekomst! Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...