vrijdag 22 april 2011

Wat Jezus deed voor ons

'Het is volbracht!' 
Nadat Jezus van het water met azijn gedronken had zei Hij: Het is volbracht! En Hij boog zijn hoofd en gaf de geest. Johannes 19: 30

In zijn laatste woorden maakt Jezus duidelijk dat zijn dood betekenis heeft, dat er een opdracht is uitgevoerd. Deze uitroep is niet menselijk meer. Menselijk gesproken is het afgelopen, een mens sterft een pijnlijke en zinloze marteldood. Maar in zijn diepste lijden roept Jezus: ‘Het is volbracht’. De Heer zegt niet: ‘het is voorbij’, of ‘het is mislukt’. Dit was van meet af aan de bedoeling.

Zonder het te willen hebben de hogepriesters en Judas samen gedaan, wat van de zondige mens verwacht kan worden. Zij doen wat wereldwijd voortdurend gedaan wordt: Gods schepping kapot maken. Als zij het niet hadden gedaan, waren er wel anderen geweest. En wij doen vaak hetzelfde op heel verschillende manieren.

Maar Jezus volbrengt iets. Door zijn dood is er verzoening, die er anders niet geweest zou zijn. Hij is gekomen om te redden, en dat gebeurt hier. Dit was Gods bedoeling, al vanaf het begin.

Overgenomen van de Tear 40 dagen voor Pasen kalender.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...