zaterdag 25 december 2010

Een toekomst voor een kind

"Behandel een ander zoals je zelf behandeld wilt worden".
Dat is een prachtige zin van Jezus uit de Bijbel die koningin Beatrix dit jaar opnam in haar Kersttoespraak. Lucas 6:31. Een mooie kerstboodschap. Ja, dat was het: een oproep om respectvol, moedig en actief te zijn. Naar de mensen om je heen, dichtbij huis, maar ook ver weg! Er zijn mensen die het veel minder goed hebben dan wij. Klopt het dat deze vraag bij jou gesteld is de afgelopen week: "Wat eten we met Kerst?" Die vraag staat in schril contrast met een vraag die een vrouw in bijvoorbeeld Ethiopiƫ elke dag stelt: "Hebben we eten vandaag?"


Die vraag kun jij beantwoorden!!!
Geef een kind een kans op een leven zonder armoede!


Kindsponsorprogramma's
De organisaties Red een kind en Compassion werken door middel van een sponsorprogramma. Door een kind te ondersteunen, kun je hem of haar een kans bieden op een leven zonder armoede. Het zijn programma's voor basisonderwijs, vaktrainingen voor jongeren, zorg voor gezinnen met HIV/Aids en noodhulp. Naast een maandelijkse bijdrage kunnen sponsors bij het kind betrokken zijn door te bidden, te schrijven en te geven. Dit programma is er voor kinderen van 4 tot maximaal 22 jaar (verschilt per land). Sponsorkinderen krijgen in hun project o.a. een opleiding, goede (aanvullende) voeding, medische zorg en geestelijke vorming.

Nieuw: Child Survival Program (CSP)
Compassion heeft een programma in gang gezet om (aanstaande) moeders en hun baby's en kinderen tot vijf jaar oud te helpen. In dit programma krijgen ouders/verzorgers voorlichting over groei, borstvoeding, inentingen, gezonde voeding en geboortebeperking. De hulpverlening begint al voor de geboorte en in de eerste levensjaren waarin de kinderen het meest vatbaar zijn voor ziektes en ondervoeding. De eerste vijf jaar zijn van cruciaal belang voor de algehele ontwikkeling van de kinderen. Daarnaast geeft Compassion hulp en grijpen ze indien nodig in op het gebied van gezondheid, voeding en motorische, cognitieve, sociale en geestelijke ontwikkeling van de kinderen.

Meer informatie over het werk om kinderen te bevrijden van armoede vind je hier of hier.

Kom in beweging!
Wat kun je doen aan zoiets groots als armoede? Heel veel! Begin. Doe iets! Buiten het feit dat je een kind kunt 'adopteren' kun je ook op een andere manier bijdragen. Mijn eigen bijdrage als Advocate van Compassion is onder andere dit werk bekend maken zodat meer mensen zich gaan inzetten om een kind een kans te geven te ontsnappen aan de negatieve spiraal van armoede. Mijn hobby is kaarten maken. De kaarten die ik maak, verkoop ik. En de opbrengst is bestemd voor de families van onze beide sponsorkinderen, of gaat naar het CSP programma van Compassion. Binnenkort volgt er een blog waarop ik enkele voorbeelden van kaarten zal laten zien. Zie ook het vorige blog hierover: http://haije.web-log.nl/haije/2010/08/carrouselletje.html

Dus. Vraag om informatie! Vul een sponsorformulier in! Geef een kind hoop op een toekomst! Koop een kaart!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...